Ce presupune albirea dentară?

Una dintre cerințele multor pacienți care apelează la medicina dentară este aceea de a avea dinți cât mai albi. Datorită faptului că estetica dentară a devenit o dorință în rândul tuturor grupelor de vârstă, tratamentele de albire dentară sunt tot mai căutate. În condițiile în care simți că nu ești pe deplin mulțumit(a) de culoarea dinților tăi, poți să apelezi cu încredere la serviciile de albire dinți oferite de Cabinet stomatologic Dr. Diana Pop.

În cadrul tehnicilor de albire dentară regăsim diferite proceduri care vizează schimbarea culorii dinților de la nuanțe mai închise până la diferite nuanțe mai deschise sau chiar la nuanțe strălucitoare. Există mai multe metode prin care pacienții pot beneficia de albirea dinților pentru a obține zâmbetul dorit.
Una dintre metode este albirea dentară în cadrul cabinetului stomatologic. Pentru acest lucru se va aplică un gel la nivelul dinților, gel care este ulterior activat sub acțiunea unei lămpi speciale. Durata acestui tratament este de aproximativ 90 de minute, timp în care pacientul nu va avea nici cea mai mică senzație de disconfort. Imediat după efectuarea acestei proceduri dinții pacientului vor avea o altă culoare, fiind mai albi sau mai deschiși la culoare decât înainte de aplicarea acestei proceduri.

Însă este important de punctat faptul că albirea dinților este un tratament care necesită câteva proceduri premergătoare, și anume detartrajul dentar și periajul profesional. În urma procedurilor de albire dinți se recomandă ca pacientul să evite consumul de alcool și de tutun. De reținut este faptul că în urma albirii dentare cu gel, dinții pot deveni ușor mai sensibili, iar pentru a combate această senzație se poate apela la o soluție pe baza de fluor.
O altă procedura de albire dentară în cadrul cabinetului stomatologic presupune folosirea laserului dentar. Vorbim despre o metodă foarte eficientă și cu rezultate pe termen lung, astfel încât pacientul nu va trebui să revină la cabinet la intervale scurte de timp pentru redarea albului dinților. Pentru această procedura sunt folosite echipamente moderne și care nu sunt deloc invazive la adresa sănătății pacientului.

Albirea dentară acasă
Pe lângă tehnicile de albire dinți care se pot efectua în cadrul cabinetului stomatologic, pacienții pot opta inclusiv pentru albirea dinților acasă. În acest sens se va folosi o gutieră care se va aplica pe dinți, gutieră ce poate fi confecționată de către medicul stomatolog. În interiorul respectivei gutiere se va aplică gelul care este folosit inclusiv pentru albirea dentară în cabinet și ulterior se va purta gutieră.
Este important de subliniat faptul că această abordare oferă o albire dentară graduală, fără a avea neapărat aceeași eficientă precum tehnicile din cabinetul stomatologic. Totuși vorbim despre o metodă prin care se poate menține timp îndelungat rezultatele obținute în urmă albirii dentare efectuate în cadrul cabinetului stomatologic.

 

Principalele avantaje ale albirii dentare

Chiar dacă nu toată lumea consideră că albirea dentară este un tratament stomatologic necesar, este bine să punctăm care sunt principalele avantaje ale acestei proceduri. Iar acestea se referă la obținerea unui zâmbet frumos, recăpătarea încrederii în propria persoană și o dantură mai sănătoasă pe termen lung.