Estetica dentară completează stomatologia tradițională

Una dintre cele mai căutate ramuri în domeniul medicinei dentare o reprezintă estetica dentară. Este acea ramură în stomatologie care vizează restaurarea și îmbunătățirea frumuseții naturale a zambetului prin intermediul unor proceduri și tehnici elaborate de către medici stomatologi cu scopul de a obține atât un aspect foarte plăcut al dinților, dar și un zâmbet strălucitor de durată.

Prin urmare, oricine dorește să rezolve problema de neîncredere atunci când vine vorba despre zâmbetul pe care îl afișează, poate să apeleze la serviciile de estetică dentară puse la dispoziție de Cabinet stomatologic Dr. Diana Pop. Estetica dentară se ocupă de rezolvarea problemelor cauzate de dinții ciobiți, de dinții lipsa sau chiar de dinții decolorați.

Principala misiune a stomatologiei este aceea de a asigura igiena orală, de a preveni și de a trata anumite afecțiuni stomatologice. De cealaltă parte, estetica dentară se focusează pe îmbunătățirea aspectului vizual al dinților unui pacient. Dacă procedurile stomatologice clasice sunt necesare de cele mai multe ori și pacienții apelează la acestea pentru a evita sau pentru a trata afecțiuni dureroase, estetică dentară este de cele mai multe ori solicitată de pacienți pentru a obține o înfrumusețare la nivelul danturii.

Care sunt procedurile în estetica dentară?

În domeniul esteticii dentare regăsim diferite proceduri menite a ajuta pacientul să obțină rezultatele dorite în ceea ce înseamnă aspectul estetic al danturii. În rândul acestor proceduri de estetică dentară regăsim albirea dentară, tratamentul cu fațete dentare, procedura cu Airflow dentar, aplicarea de bijuterii dentare sau chiar tatuaje dentare. Albirea dentară este acea procedura stomatologică în urmă căreia pacientul va obține o culoare mai albă la nivelul dinților. Indiferent dacă pacientul a avut nevoie de această procedura în urmă unei igiene deficitare sau în urmă unor probleme de sănătate care au afectat culoarea danturii, albirea dinților efectuată sub supravegherea și îndrumarea medicului stomatolog poate oferi rezultatele imediate și pe termen lung, în funcție de abordarea aleasă.

Tratamentul cu fațete dentare este o altă metodă prin care pacienții pot beneficia de procedurile de estetică dentară și de obținerea aspectului dorit la nivelul dinților. Fațetele dentare sunt folosite pentru a rezolva o largă paletă de probleme estetice la nivelul dinților. Dintre acestea putem aminti dinții ciobiți, dinții care nu sunt poziționați corespunzător, dinții care sunt prea lați sau prea înguști, dar și dinții a căror culoare nu este conform cu așteptările pacientului. Airflow-ul dentar este o procedura folosită atât pentru a oferi un aspect mult mai plăcut culorii sau nuanței dinților, cât și pentru a asigura o igienizare a danturii și îndepărtarea eventualelor urme de tartru. În cele din urmă ajungem la bijuteriile sau tatuajele dentare, acestea fiind cu siguranță proceduri care sunt folosite doar pentru latura estetică dorită de către pacient.

Obține aspectul dorit al dinților prin estetică dentară

Indiferent de ceea ce îți dorești atunci când avem în vedere aspectul dinților și al zambetului, pentru a obține rezultatele dorite este recomandat să apelezi la un cabinet stomatologic. Cabinetul nostru stomatologic oferă servicii diversificate în domeniul esteticii dentare. Nu ezita să ne contactezi pentru o consultație în aceste tratamente stomatologice.