Sfaturi
Pentru Îngrijirea Corectă a Dinților
- Pasta de dinți
- Perierea dinților
- Tartrul
- Spălarea necurespunzătoare
- Suprafețe intra-dentare
Alegerea pastei de dinți potrivite
Atât timp cât pasta dumneavoastră de dinți conține fluor, marca nu are o importanță deosebită, indiferent că este sub forma de pastă, gel sau chiar pudră, sau că aceasta are o anume aromă. Toate pastele de dinți pe bază de fluor acționează eficient împotriva plăcii și curăță și lustruiesc smalțul dentar.Dacă dantura dumneavoastră este hipersensibilă la fierbinte sau rece, luați în considerare posibilitatea utilizării unei paste de dinți proiectată special pentru dantura sensibilă, pasta de dinți care să conțină bicarbonat de sodiu și / sau peroxid de hidrogen (ambii agenți de curățire), acestea conferind cavității bucale o senzație plăcută de curat, de proaspăt, care poate reprezenta o motivare de a vă spăla mai des, însă adevăratul ingredient activ care protejează dinții dumneavoastră este fluorul.Pastele de dinți noi oferă formule avansate de albire cu scopul de a îndepartă petele și de a face dantura mai albă și mai strălucitoare, deși nu pot egala nici pe departe eficacitatea unui tratament de albire profesional administrat sau prescris de un stomatolog.
Nullam est90%
Mattis dictum nunc80%
Malesuada dictum neque85%
Modalitatea de periere a dinților
Perierea în profunzime de două ori pe zi și curățarea inter-dentară zilnică cu matase dentară sau alte produse de curățare inter-dentară ajută, în mod normal, la înlăturarea nivelelor normale ale plăcii. Țineți cont de aceste sfaturi atunci când vă spălați pe dinți. Țineți periuța de dinți la un unghi de 45 de grade de dinți si folosiți o mișcare înainte și înapoi, de-a lungul întregii danturi. Nu uitați să curățați suprafețele interioare ale dinților unde depozitele de placă bacteriană sunt în cantități mai mari și să curățați partea posterioară a dinților și limba.
Nullam est90%
Mattis dictum nunc80%
Malesuada dictum neque85%
Ce este tartrul?
Tartrul sau piatra de pe dinți este un depozit organo-mineral de culoare galben-brună întâlnit atât la dantură permanentă, cât și la cea de lapte. Tartrul se formează în special pe suprafața interioară a dinților inferiori, pe suprafața exterioară a molarilor superiori, cât și pe suprafețele punților și protezelor dentare, a aparatelor ortodontice, precum și a zonelor unde dinții nu se pot curăța cu ușurință. Depunerea tartrului favorizează bolile parodontale, apariția cariilor, a respirației urât mirositoare, ducând în final la pierderea danturii. Pentru menținerea unei igiene adecvate și prevenirea problemelor dentare ulterioare trebuie vizitat medicul stomatolog pentru detartraj în mod regulat – o dată la 6 luni sau chiar o dată la 3 luni, în cazul fumatorilor.
Nullam est90%
Mattis dictum nunc80%
Malesuada dictum neque85%
Spălarea necorespunzătoare poate cauza probleme!
Chiar daca dinții sunt protejați de un strat gros de smalț, se pot deteriora din cauza periajului necorespunzător. Abraziunea datorată perierii poate apărea la nivelul coroanei dintelui, precum și la nivelul cimentului moale care acoperă rădăcinile dintelui, care pot fi expuse datorită retragerii gingiilor. Aceste suprafețe expuse pot foarte ușor să cadă pradă degradării. Cand vă periați dinții, aveți grijă să utilizați mișcări ușoare, scurte și pe întreaga suprafață a dintelui.
Nullam est90%
Mattis dictum nunc80%
Malesuada dictum neque85%
Curățarea suprafețelor intra-dentare
Mătasea dentară și alte produse de curățare inter-dentară îndepartează placa bacteriană dintre dinți și de la baza gingiilor, zone în care periuța de dinți nu poate ajunge.Dacă nu aveți acest obicei, nu este niciodată prea târziu sa începeți. Când utilizați mătasea dentară țineti cont de următoarele sfaturi: introduceți usor mătasea dentară între dinți și la baza gingiilor, nu trageți de ea cu putere. Formați un „c” în jurul marginilor dinților și mișcați usor mătasea dentară înainte și înapoi de-a lungul dintelui, mișcând-o de dedesubtul bazei gingiilor până la capătul superior al dintelui.Stabiliți o metodă de curățare a dinților pe care să o utilizați curent și nu uitați să curățați partea posterioară a ultimului dinte. Dacă utilizați produse de curățare inter-dentară, întrebați stomatologul cum să le utilizați corect astfel încât să evitați lezarea gingiilor.
Nullam est90%
Mattis dictum nunc80%
Malesuada dictum neque85%
- Periuța de dinți
- Apa de gură
- Bolile dentare
- Periajul profesional
- Fumatul
Alegerea periuței de dinți potrivite
Marca periuței de dinți nu este nici pe departe la fel de importantă ca tipul de perie, mărimea și forma capului, precum și frecvența cu care vă schimbați periuța. Vă recomandăm o periuță de dinți cu peri moi și cu capul mic. Perii moi sunt foarte importanți pentru sănătatea gingiilor.Un cap mic vă permite să pătrundeți la fiecare dinte mai profund și este mai puțin probabil să provoace leziuni gingiilor. Frecvența zilnică a periajului dinților și înlocuirea periodică a periuței sunt aspecte mult mai importante decât marca pe care o alegeți.
Vă recomandăm să vă înlocuiți periuța de dinți cel puțin o dată pe lună. Recomandarea noastră este să vă periați dinții de cel putin două ori pe zi.
Vă recomandăm să vă înlocuiți periuța de dinți cel puțin o dată pe lună. Recomandarea noastră este să vă periați dinții de cel putin două ori pe zi.
Nullam est90%
Mattis dictum nunc80%
Malesuada dictum neque85%
Clătirile cu apa de gură
Apa de gură se foloseste cam de doua ori pe zi, după periaj și folosirea aței dentare. Are efect antibacterian, împiedică formarea plăcii bacteriene și are efect îndelungat până la 8 ore, oferind o respirație proaspătă. După folosirea ei, este indicat ca o jumătate de oră să nu se consume niciun aliment sau bautură.
Nullam est90%
Mattis dictum nunc80%
Malesuada dictum neque85%
Periajul cu pasta de dinți nu este suficient în lupta împotriva bolilor dentare!
Deși periajul profund după fiecare masă ajută, curățirea cu mătase dentară în fiecare zi pentru îndepărtarea plăcii și a particulelor de alimente dintre dinti, precum și de la baza gingiilor, este la fel de importantă. Studiile arată că placa se va dezvolta din nou pe dinții curați în 3-4 ore de la periaj. De asemenea, trebuie să aplicați regulat o curățire igienică la cabinetul stomatologic – cel puțin o dată la 6 luni (sau mai frecvent, dacă se recomandă astfel).
Nullam est90%
Mattis dictum nunc80%
Malesuada dictum neque85%
De ce este necesar periajul profesional?
Placa bacteriană dentară este factorul principal al apariției cariei dentare și a parodontopatiilor marginale. Placa bacteriană este reprezentată de microorganisme ce aderă la suprafața dinților și nu poate fi îndepartată prin jet de apă sau simpla clatire. Aderarea microorganismelor începe la doar o oră după periaj, în timp ce acumularea maximă are loc în 30 zile. Placa bacteriană poate fi observată ca un depozit de culoare alb-gălbuie, în special la baza dintilor. Examinarea clinică se face în oglindă, analizând zonele colorate unde periajul a fost insuficient sau ineficient. Controlul se realizează de către pacient la 2-3 zile inițial, apoi o dată pe săptămână, până la corectarea periajului dentar
Nullam est90%
Mattis dictum nunc80%
Malesuada dictum neque85%
Renunțî la fumat!
Nu mai este pentru nimeni un secret că fumatul afectează grav aspectul dinților. Nicotina pătează smalțul, iar aspectul de dinți îngălbeniți persistă mult timp. În plus, fumatul duce în timp la formarea plăcii bacteriene și la apariția bolilor gingivale
Nullam est90%
Mattis dictum nunc80%
Malesuada dictum neque85%